Ruim 200 Kevers in Brussel voor Love Bugs Parade

Aan het Jubelpark in Brussel zijn vanmiddag zowat 220 Volkswagen Kevers bijeengekomen voor de vijfde editie van de Love Bugs Parade. Het evenement is stilaan het slachtoffer van zijn eigen succes aan het worden, zegt organisatrice Patricia Raes. "We moesten dit jaar de toegang van dertig auto's weigeren."

De Beetles, oude en nieuwe modellen, vertrokken vanmiddag rond 14 uur voor een twee uur durende tocht door de hoofdstad. De colonne passeerde onder meer langs de Kunstberg, het Koningsplein, de Zavel, het Poelaertplein, het Flageyplein, de Generaal Jacqueslaan en het Montgomeryplein.

De voertuigen hielden ook een geplande stop aan Bozar om de "Vochol" te bewonderen. Het woord "Vochol" is een samenstelling van "Vocho" (naam van een Beetle in Mexico) en "Huichol" (een Mexicaans inheems volk). De Volkswagen die in februari aan Bozar te zien is, is versierd met 2.277.000 gekleurde glasparels die de symbolen van de Huichol vertegenwoordigen. De parade eindigde omstreeks 16 uur aan Autoworld.

De Love Bugs Parade, een gratis evenement, wordt al vijf jaar georganiseerd op de zondag voor Valentijn. De voorbije jaren is het succes alleen maar toegenomen. Zo waren er in 2009 nog maar 50 deelnemers. Voor deze vijfde editie moest organisatrice Raes 30 Kevers weigeren. "Er was geen plaats om 250 auto's te parkeren op het Koningsplein. Voor volgend jaar zullen we een oplossing vinden en kunnen we 300 deelnemers toelaten."