Twee films over Yves Saint Laurent in de steigers

Er staan twee films over Yves Saint Laurent in de steigers. Dat is bekendgemaakt tijdens de Berlinale. Bertrand Bonello en Jalil Lespert gaan allebei een film maken over het leven van de Franse modeontwerper die in 2008 overleed.
AP2008

Bonello werkt aan een biografische film met als titel "Saint Laurent". Gaspard Ulliel zal daarin de rol van de modeontwerper vertolken. Jérémie Rénier speelt zijn partner Pierre Bergé. Léa Seydoux neemt de rol van Loulou de la Falaise voor haar rekening. Het voormalige model ging later juwelen ontwerpen voor Yves Saint Laurent.

De film focust op de periode van 1965 tot ongeveer 1976. De opnames zijn gepland in het voorjaar.

Het andere project is "Yves Saint Laurent" van Jalil Lespert, met Pierre Niney als modeontwerper. In deze film speelt Guillaume Gallienne Pierre Bergé.