Vos valt baby aan in huis in een wijk in Londen

Een baby van amper vier weken oud is thuis in de Londense wijk Bromley aangevallen door een vos. Het kindje werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De feiten dateren al van 6 februari, maar raakten pas nu bekend. De Londense burgemeester Boris Johnson liet meteen van zich horen. "Dit soort aanvallen, hoewel gruwelijk, zijn zeer zeldzaam. Maar we moeten meer doen om het groeiende probleem van vossen in de stad op te lossen", bepleitte hij.

De moeder van het kind werd opgeschrikt door hevig gehuil. Toen ze de kamer van haar zoontje binnenkwam, stond ze oog in oog met een vos die de baby al uit zijn wiegje had getrokken. In paniek sloeg ze het beest tot die op de vlucht ging. De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht, waar het aan zijn hand werd geopereerd.

In de Britse hoofdstad worden vossen heel vaak gezien. Op zoek naar eten dwalen ze door de straten en tuinen. Er leven naar schatting duizenden exemplaren in Londen. Maar dat ze ook kinderen aanvallen, is uiterst zeldzaam. In 2010 raakte al eens een jonge tweeling gewond toen die in hun bedje in Londen werden aangevallen door een vos.