NMBS schort bestelling 250 Desiro-treinen op

De spoorwegmaatschappij NMBS schort de levering op van 250 Desiro-treinen, drieledige elektrische passagierstreinen waar veel passagiers op kunnen. De NMBS had 305 Desiro-treinen besteld bij Siemens. De eerste treinen die nu al rijden op het Belgische net, kampen met veel technische problemen.

Omdat er zo veel technische problemen zijn, weigert de NMBS een nieuwe levering van Desiro-toestellen totdat de problemen zijn opgelost. De NMBS zal ook een boete van Siemens eisen voor de geleden schade. Siemens had eerder al een boete van 25 miljoen euro moeten betalen omdat het bedrijf te laat was met een levering van rollend materieel.

De NMBS zou al 1.500 rapporten over problemen, technisch of kwalitatief, hebben doorgegeven aan Siemens. 906 daarvan zijn erkend als problemen die onder de garantiewaarborg vallen. 77 dossiers vallen daarbuiten. De overige 517 dossiers worden nog bestudeerd. 

Meest gelezen