Nieuwe roman van Murakami verschijnt in april

De Japanse schrijver Haruki Murakami brengt in april een nieuwe roman uit. Dat heeft zijn uitgever bekendgemaakt. Zijn laatste boek, de wereldwijde bestseller "1q84", dateert al van 2009.
AP2006

"Haruki Murakami: langverwachte nieuwe roman verschijnt in april." Meer dan dat zinnetje heeft uitgeverij Bungeishunju niet bekendgemaakt. Wat de titel zal zijn en waarover het boek gaat, is dus niet geweten.

De roman verschijnt eerst in het Japans. Wanneer de Engelstalige en later Nederlandstalige vertalingen uitkomen, is eveneens onbekend. Murakami verkocht wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren van zijn vorige roman, het ruim 900 pagina's tellende "1q84".

"Kafka op het strand" en het verfilmde "Norwegian wood" zijn andere bekende romans van de Japanner, die geregeld genoemd wordt als een kanshebber op de Nobelprijs voor de Literatuur.

Meest gelezen