Prins Laurent heeft inwendige bloeduitstorting

Prins Laurent is tijdens zijn skivakantie gevallen en gewond geraakt. Volgens de persdienst van het Paleis heeft de prins een inwendige bloeduitstorting opgelopen. Volgens prinses Claire gaat "alles goed" met haar echtgenoot.

De Oostenrijkse website Tiroler Tageszeitung publiceerde vanochtend het bericht dat prins Laurent zwaargewond werd tijdens zijn verlof in Lermoos. De website heeft het over verwondingen in de buikstreek. Maar al bij al lijkt het nog mee te vallen.

Het ziekenhuis in Innsbruck en de persdienst van het Paleis bevestigen dat Laurent gevallen is en gewond in het ziekenhuis ligt. Menno Reemeijer, koninklijk verslaggever voor de NOS, is in Lermoos: "We hebben gisterenmiddag zelf ook de helikopter op de berg gezien die een persoon afvoerde. Het was duidelijk dat het om prins Laurent ging. Daarbij werd gezegd dat hij is aangeskied door een andere skiër. Geen ernstig ongeluk, maar hij is eventjes meegenomen, vooral omdat hij slecht reageerde op een medicijn."

Het Paleis bevestigt dat het ongeval gistermiddag is gebeurd. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis van Innsbruck is hij met een andere skiër gebotst.

De toestand van de prins zou niet levensbedreigend zijn, maar hij zou wel nog enkele onderzoeken moeten ondergaan. "Hij kwam gistermiddag ons ziekenhuis binnen", bevestigt dokter Johannes Schwamberger van het ziekenhuis. "Hij heeft enkele verwondingen, waardoor hij vorige nacht in observatie moest blijven. Het is niets levensbedreigend en vandaag volgen er nog tests." Volgens Schwamberger zullen de dokters na die tests beslissen of de prins al dan niet in het ziekenhuis moet blijven.

Prins Laurent was met prinses Claire en hun drie kinderen op skiverlof in Lermoos, in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. "Tout va bien", reageert prinses Claire in Le Soir. "Het is erg vriendelijk van u dat u belt om meer nieuws te horen." Meer details wilde ze niet geven: "Dat behoort tot ons privé-leven."

Meest gelezen