25 speurders voeren onderzoek naar aanslag op Sarens

Het parket-generaal van de Mexicaanse staat Guerrero zet 25 speurders in voor het onderzoek naar de dodelijke aanslag op Jan Sarens. De 59-jarige Belgische zakenman werd zaterdag nabij een supermarkt in Acapulco doodgeschoten met één schot met een pistool van kaliber 45. Dat bericht de Mexicaanse krant Excelsior op haar website.

De gerechtelijke autoriteiten van Guerrero voeren onderzoek naar een mogelijke wraakactie of een roof als mogelijke motieven voor de moord op de Belgische zakenman.

Volgens procureur-generaal Arturo Martinez Nunez werd Jan Sarens, die tijdelijk in de badplaats Acapulco verbleef, gedood met één schot met een pistool kaliber 45. Het lichaam van Sarens werd aangetroffen naast zijn cabrio Mercedes Benz SLK 200.

De verantwoordelijken van het onderzoek houden nauw contact met de Belgische ambassade in Mexico, die in detail op de hoogte wordt gehouden van de huidige vorderingen, luidt het verder.

Het bedrijf Sarens onthoudt zich van commentaar zolang het onderzoek loopt, zo werd op de hoofdzetel in Wolvertem gezegd. Jan Sarens was directeur-generaal van de Latijns-Amerikaanse divisie en verbleef gewoonlijk in Mexico-Stad.

Buitenlandse Zaken in Brussel bevestigt de contacten tussen de ambassade en de gerechtelijke instanties. "De ambassadeur zal de familie vergezellen en begeleiden naar Acapulco. De familie wil ook gehoord worden door de justitie in Mexico", aldus Joren Vandeweyer, de woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken.