81 lijken raken maar niet geïdentificeerd

Van alle lijken die de federale politie de afgelopen 17 jaar heeft gevonden, zijn er nog altijd 81 niet geïdentificeerd. Het gaat om lichamen die niet aan een verdwenen persoon gelinkt kunnen worden, omdat er te weinig details bekend zijn.

De politie kon de voorbije twee decennia 768 gevonden lijken identificeren. Maar van 81 lichamen is nog altijd niet bekend wie de overleden persoon is.

Volgens Alain Remue (foto) van de Cel Vermiste Personen moet er daarom dringend werk worden gemaakt van een betere DNA-bepaling. "Ik ben ervan overtuigd, mochten we systematisch voor elke onrustwekkend vermiste persoon die we niet onmiddellijk vinden, DNA kunnen bepalen, en van elk stoffelijk overschot dat ergens gevonden wordt in de mate van het mogelijke DNA kunnen bepalen, we het cijfer van 81 zeker naar beneden kunnen krijgen."

"Dat zijn toch heel wat mensen die ergens waarschijnlijk door iemand gemist worden en van wie wij niet weten wie ze zijn", voegt hij eraan toe.