Anne Hathaway toonde wel erg veel "tepel"

Ze maakte haar favorietenrol volledig waar: Anne Hathaway ging in de categorie "Beste actrice in een bijrol" naar huis met het Oscarbeeldje. Maar die verdienste werd al snel "overschaduwd" door de opvallende jurk die ze droeg. Die gaf haar tepels wel erg veel nadruk. Ieders ogen werden er onmiddellijk naartoe getrokken en op Twitter was er al snel sprake van "Les Nipplerables", verwijzend naar haar rol in "Les misérables".
AP2013

Niet dat Hathaway er op de rode loper zelf van wakker leek te liggen, wat diverse waarnemers deed besluiten dat ze het zelf niet wist, de eigenaardige illusie die de bleekroze Prada-jurk aan haar borsten gaf. "Actrices weten nauwelijks welke jurk ze gaan dragen, enkele uren voor een evenement", aldus National Post, en dus kon ze ook niet weten dat hij dit effect zou hebben, "En dus kunnen we besluiten dat dit een geval van te weinig proefrijden is".

Maar vele twitteraars hadden het ook gezien:

  • "Volgens Hathaway is haar jurk commercie aan de voorkant en plezier aan de achterkant. Wel, met die voorkant bedoelt ze werken als stripteaseuse."
  • "De echte sterren van de Oscaravond zijn de sterren van Anne Hathaway."
  • "Moeten we nu klappen voor haar of voor haar tepels?"
  • "Auw, er steekt iemand met een tepel in mijn oog."
  • "Help, ik ben blind!"
  • "Ik hou vooral van de rug van Anne Hathaway."
  • "Hou je kalm, Anne, of tenminste, hou ze kalm."
  • "Zo kleed je dus een paar borsten."
  • "Ocharme, eerst maken ze een parodie van haar, en dan parodieert ze zichzelf."
  • "Hoe erg voor haar: dan wint ze eens en heeft iedereen het over haar tepels."

Was Hathaway zich ervan bewust dat haar puntige borsten op de rode loper de meeste commentaren uitlokten? Toen MTV haar vroeg om een reactie op haar kleed, antwoordde ze dat ze de jurk geweldig vond, maar dat ze “beter de scherpe kantjes wat had moeten afzwakken. Dan zou de jurk nog beter tot uiting zijn gekomen”. Ze draaide zich ook ostentatief om, om de nadruk te leggen op de geweldige achterkant van de jurk.

Aan E!News liet ze weten pas in laatste instantie voor deze jurk te hebben gekozen, wat dan weer voor sommigen op een excuus leek. Tijdens de Oscaruitreiking viel het tepelmoment in ieder geval veel minder op, wat de indruk wekte dat er een paar “correcties” na de rode loper aangebracht waren.

AP2013
Invision2013
Invision2013
Invision2013
AP2013

lees ook