Broers Dardenne werken samen met Marion Cotillard

Het regisseursduo Jean-Pierre en Luc Dardenne hebben hun nieuwe film "Deux jours, une nuit" voorgesteld. De broers starten komende zomer met de opnames van de prent in België. De hoofdrol wordt vertolkt door de Franse actrice Marion Cotillard.

De film "Deux jours, une nuit" vertelt het verhaal van een vrouw die slechts een weekend de tijd heeft om haar collega's te overtuigen om af te zien van hun bonus op het werk. Enkel op die manier kan ze haar werk behouden.

De film wordt geproduceerd door Les Films du Fleuve van de broers Dardennes en het Franse productiehuis Archipel 35. De opnames gaan komende zomer van start in België.

Marion Cotillard is een van de grote namen uit de Franse filmwereld. Zes jaar geleden won ze een Oscar voor beste actrice voor haar vertolking van Edith Piaf in de film "La môme". Vorig jaar was ze samen met Matthias Schoenaerts te zien in "De rouille et d'os" van de Franse cineast Jacques Audiard.