Cleotha Staples van The Staple Singers is dood

De Amerikaanse zangeres Cleotha Staples is op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer. Staples vormde samen met haar broers en zussen de succesvolle gospelgroep The Staple Singers.
A1999

De groep The Staple Singers begon begin de jaren 50 aan zijn carrière en raakte bekend met nummers als "Respect yourself", "Let's do it again", "Why (Am I treated so bad)" en "For what it's worth". Eind de jaren 60 brak de groep door op het label Stax Records.

The Staple Singers evolueerde van gospelgroep naar soul en funk. Midden de jaren 80 maakte de groep een comeback met het een cover van "Slippery people" van Talking Heads. In 1994 maakte de band zijn laatste album, "The weight".

In 1999 werd The Staple Singers opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Cleotha Staples is op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer in haar huis in Chicago.