International Herald Tribune krijgt andere naam

The International Herald Tribune verandert van naam en krijgt een nieuwe website. De 125 jaar oude Engelstalige krant met zetel in Parijs zal vanaf de herfst The International New York Times heten. Dat heeft The New York Times Company aangekondigd.
AP2009

De krant zal worden verkocht als de internationale versie van The New York Times. Nu werken de redacties van The New York Times en The International Herald Tribune ook al samen. 

Terwijl The New York Times zich op een Amerikaans publiek richt, richt The International Herald Tribune zich op een mondiaal publiek. De krant wordt gemaakt vanuit Hongkong, Parijs, Londen en New York. Met de naamsverandering wil de mediagroep zijn positie op de internationale markt vergroten.

The Herald Tribune is doorheen zijn geschiedenis al vaak van naam veranderd. De krant verscheen voor het eerst in 1887 als een Europese editie van The New York Herald. In 1959 werd dat The New York Herald Tribune. In 1967 veranderde de naam in The International Herald Tribune.