Japanse hoofdstad Tokio getroffen door een aardbeving

Het centrum en noorden van het Japanse eiland Honshu is getroffen door een aardbeving. De aardbeving had een kracht van 6.2 en duurde zo'n halve minuut. In de hoofdstad Tokio schudden de gebouwen. Het epicentrum bevond zich ten noorden van Tokio in de regio Tochigi. Er is geen tsunami-alarm afgekondigd.

De aarde schudde om 16.23 uur lokale tijd, iets voor 8.30 uur bij ons. Volgens de Japanse openbare omroep NHK heeft de schok geen schade of onregelmatigheden veroorzaakt in de kerncentrales in de buurt van het epicentrum.

De beving deed zich voor op tien kilometer diepte in de prefectuur van Tochigi, ten noorden van de hoofdstad. De kaarten van het Japans meteorologisch instituut toonden aan dat de beving op zowat een derde van het grondgebied voelbaar was. Er is geen gevaar voor een tsunami.

In maart 2011 werd Fukushima, in het oosten van het eiland Honshu, getroffen door een zware zeebeving gevolgd door een tsunami. Dat resulteerde in een zware kernramp.