Kippenverwerker VPG vraagt het faillissement aan

De kippenverwerker Verbinnen Poultry Group (VPG) uit Olen vraagt het faillissement aan bij de Turnhoutse rechtbank van Koophandel. De reden is de "onverwachte" beslissing van de enige overblijvende overnamekandidaat om zijn bod in te trekken. Dat heeft het bedrijf zelf gemeld. 450 vaste en tijdelijke werknemers zien hun job bedreigd.

Door het intrekken van het overnamebod, en ook door de financieel belabberde situatie van VPG, was de raad van bestuur van oordeel dat een faillissement onafwendbaar is.

Verbinnen Poultry Group is een voedingsbedrijf dat ontstaan is uit de fusie tussen de kippenslachterij Lintor en het kipverwerkingsbedrijf Verbinnen. Dagelijks staat de onderneming in voor de slachting en verwerking van 150 000 kippen, bestemd voor voornamelijk Belgische grootwarenhuizen, speciaalzaken en groothandel.

VPG is voor 80 procent in handen van de GIMV en voor 20 pct in handen van de familie Verbinnen.