Persprijzen Duurzame Ontwikkeling uitgereikt

Barbara Debusschere van De Morgen, Jan Bosteels van Humo en Alma De Wasche van Mo Magazine hebben de Persprijzen van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) gewonnen. De laureaten ontvingen vannamiddag in de Résidence Palace in Brussel hun prijs uit handen van prins Filip, erevoorzitter van de FRDO.

Barbabra Debusschere van De Morgen kreeg de prijs voor de dagbladjournalisten voor de reeks artikelen "Extra Bijlage Klimaat Doha 2012" in de aanloop naar de klimaattop van Doha. Debusschere werkt sinds 2001 voor De Morgen, ze is chef wetenschap en redacteur ecologie/klimaat.

Jan Bosteels kreeg de prijs in de categorie voor tijdschriftartikelen voor het artikel "Eigen kweek eerst" over stadslandbouw in Humo. Bosteels is een freelance journalist en publiceert ook in De Standaard en Argus Actueel.

Derde laureaat, in de categorie elektronische media (of internetteksten), was Alma De Walsche. Zij kreeg de prijs voor het artikel "De grijze zones van de groene economie". De Walsche werkt sinds 2003 voor Mo Magazine en volgt onder meer ecologie en transitie, klimaat, biodiversiteit en landbouw.

De Persprijs voor Duurzame Ontwikkeling, dit jaar aan zijn derde editie toe, bekroont journalistieke producten die een thema in een ruimer kader van duurzame ontwikkeling plaatsen en vanuit verschillende invalshoeken kritisch belichten. De laureaten kregen naast een geldprijs ook een sculptuur van de kunstenaars Erik Reynders en Tim Wagendorp uit handen van prins Filip (foto), erevoorzitter van de FRDO.