Philips Electronics verandert in Koninklijke Philips

Het Nederlandse elektronicabedrijf Philips schrapt Electronics uit de naam. Het bedrijf maakte eerder bekend zich volledig uit de consumentenelektronica terug te trekken en zich voortaan op medische apparatuur en verlichting te storten.

De naamswijziging wordt op 3 mei voorgelegd aan de aandeelhouders. Philips zou dan als Koninklijke Philips door het leven gaan.

Onlangs kondigde het concern de verkoop aan van de Lifestyle Entertainment-tak, waarmee het bedrijf zich volledig terugtrok uit traditionele consumentenelektronica.

Philips richt zich tegenwoordig vooral op medische apparatuur en verlichting. Daarnaast worden er nog altijd verzorgingsproducten zoals scheerapparaten en elektrische tandenborstels en koffiezetapparaten geproduceerd.