Studenten lopen stage bij Musical van Vlaanderen

Alle studenten van het derde en vierde bachelorjaar Musical aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel mogen voortaan stage lopen bij Musical van Vlaanderen. Het samenwerkingsakkoord moet de weg naar werk efficiënter maken.

De eerste musical waar de stagairs aan zullen werken is "Assepoester, het tamelijk ware verhaal", een musical die geregisseerd wordt door Stany Crets.

"Ik ben blij met deze samenwerking. Studenten zullen nu niet enkel kansen krijgen door auditie te doen, maar worden opgemerkt tijdens hun stage", aldus Lulu Aertgeerts van het Conservatorium Brussel.

Het Musicallabo wordt de tweede pijler van de samenwerking tussen het conservatorium en Musical van Vlaanderen. Studenten van het derde jaar zullen in de zomer een zelfgecreëerde musical op de planken brengen in Capitole Gent. Op die manier wordt een grotere creatieve participatie van de studenten ontwikkeld.