Tiener bengelt minutenlang aan skilift en valt dan toch

Een skilift is geen speelgoed. Dat ondervond een 17-jarige tiener uit Albuquerque, VS, toen hij probeerde vanuit zo’n lift een sneeuwbal naar een vriend te gooien. Jacob Gutierrez gleed weg van zijn stoel en kon zich ternauwernood vastklampen. Daarna volgden meerdere minuten, eerst van berusting, daarna van lichte paniek, om ten slotte bijna 14 meter naar beneden te vallen. Daarbij raakte hij zwaargewond. Uiteindelijk wist hij goed te herstellen en de video, die een van zijn vrienden gemaakt had, ging snel de wereld rond.

Het voorval gebeurde op 2 februari. Aanvankelijk zag Gutierrez geen probleem, nadat hij weggegleden was. "Ik dacht: "Ik zal hier even hangen en me dan terug optrekken." Volgens mij mocht dat geen probleem zijn. Intussen maakte ik zelfs grapjes met mijn vrienden en zei hen dat ze geen schrik moesten hebben. Een vriendin die naast me zat vond het aanvankelijk ook grappig. Tot ze merkte dat ik het moeilijk kreeg. Want dat optrekken lukte niet, zelfs niet na een 15-tal keer proberen. Dan begon die vriendin lichtjes door te slaan", aldus de jongeman in The Santa Fe New Mexican.

Vanaf dat moment realiseerde Gutierrez zich de benarde situatie waarin hij zich bevond, zo vertelde hij aan ABC News: "Ik dacht voortdurend: "Als ik nu verkeerd val, op een van die rotsen, dan zal ik serieus verwond geraken. Of zelfs sterven." Terwijl ik daar hing, voelde ik dat mijn greep steeds minder werd. Het vallen heb ik heel bewust beleefd. Het leek echt wel enige tijd te duren. Ik ben dan op een rots gevallen en heb mijn hoofd serieus gestoten. Ik voelde overal bloed. Ik was in shock."

Zijn vrienden zagen het gebeuren, maar konden niets doen. Dallas Meiring: "Toen ik hem zag vallen, tja, dan staat je hart stil. Ik dacht dat hij misschien wel dood zou zijn."

Uiteindelijk werd hij met een helikopter opgepikt en naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht. Daar stelde men zware verwondingen vast aan zijn lever, longen en schedel. Toch wist de jongen goed te recupereren. "In de toekomst zal ik voorzichtiger zijn. In ieder geval zet ik een helm op", besloot de jongeman.

Een kleine week geleden werd dan de video van de laatste 18 seconden van het voorval op YouTube gepubliceerd. Die wist intussen al bijna 3,5 miljoen kijkers te boeien.

lees ook