Wallis speelt Annie in nieuwe versie van musical

Quvenzhané Wallis, de jongste actrice ooit die genomineerd werd voor een Oscar, gaat de rol van Annie vertolken in een nieuwe versie van de musical. De film wordt geproduceerd door Jay-Z, Will Smith en zijn vrouw Jada Pinkett Smith.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat dochter Willow Smith de rol van Annie zou vertolken, maar de 12-jarige paste daarvoor. Nu hebben de makers de 9-jarige Quvenzhané Wallis kunnen strikken. Zij schitterde onlangs in de film "Beasts of the Southern Wild" als Hushpuppy, waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg.

De nieuwe versie van de musical "Annie" komt uit in 2014. Het verhaal over het weesmeisje dat haar familie probeert te vinden, zal zich afspelen in het hedendaagse New York. Er zullen een aantal nieuwe liedjes aan de musical worden toegevoegd en een paar oude geschrapt.

Actrice Emma Thompson werkt mee aan het scenario. De hit "Tomorrow" blijft uiteraard deel uitmaken van de film.