Wie was het best en wie het slechtst gekleed?

De uitreiking van de Oscars is niet alleen een hoogdag voor de filmindustrie, ook voor de fashionista's is dit een van de belangrijkste events van het jaar. De sterren doen al het mogelijke om er op hun best uit te zien maar jammer genoeg lukt dat niet voor iedereen. Een overzicht van de toppers en flops op de rode loper.
Invision2013

Vannacht werden in Los Angeles voor de 85e keer de Academy Awards, beter bekend als de Oscars, uitgereikt. Met argusogen wordt er gevolgd hoe de sterren op de rode loper zullen verschijnen. Wij hebben de beste en slechts gekleden sterren op een rijtje gezet.

 

De tien toppers

Dat George Clooney zich graag laat omringen door mooie vrouwen, is al langer bekend. Op de rode loper van de Oscars trok zijn vriendin, Stacy Keibler, alle aandacht in een glitterjurk van Naeem Khan.

Bij de uitreiking van Grammy's kreeg Adele veel kritiek op haar outfit. Op de Ocars maakt ze die misser helemaal goed met een ontwerp van Jenny Packham. De hooggesloten en licht uitlopende jurk was heel flatterend en helemaal in de stijl van de zangeres.

De ontwerper Alexander McQueen was populair bij de sterren. Zijn creatie voor Amanda Seyfried was zeker en vast geslaagd. De etherische en dromerige jurk met een subtiele sleep stond de actrice van "Les misérables" als gegoten.

Salma Hayek koos ook voor een ontwerp van Alexander McQueen. Een rechte klassieke zwarte jurk met een hoge gouden kraag. Eenvoudig maar met toch een opvallend accent.

Felle kleuren zijn niet altijd een goed idee op de rode loper, we hebben een paar goede voorbeelden bij de flops. Maar Jennifer Aniston slaagt er wel in om te stralen in een gedurfd rood kleed van Valentino.

Misschien niet de persoon die je in deze rubriek zou verwachten, maar als een man zijn best heeft gedaan om er zo goed uit te zien, mag het ook gezegd worden. Daniel Day-Lewis won niet alleen een Oscar, hij gaf ook de beste speech en was zonder twijfel ook de best geklede man van de avond.

Net zoals veel andere actrices koos Noami Watts voor glitter. De ster uit "The impossible" sprong eruit door haar onmiskenbare elegantie en de uitdagende uitsnijding van het Armani-ontwerp.

Helen Hunt bewees dat je niet veel geld moet uitgeven om er toch stralend uit te zien. Ze droeg een ontwerp van H&M. Klassiek en misschien een beetje braaf maar soms hoeft dat niet meer te zijn.

Jennifer Lawrence stal niet alleen de show tijdens de ceremonie maar ook op de rode loper scoorde ze met het klassieke ontwerp van Dior. Op Twitter werd de actrice verkozen tot best geklede actrice van de avond en wij kunnen dat alleen maar beamen.

Charlize Theron zag er absoluut stralend uit in haar mouwloze jurk van Dior. Met haar diamanten oorbellen, vintage armbanden en diamanten ring, gemaakt door Harry Winston, was haar outfit helemaal af.

De tien flops

Anna Hathaway mocht dan wel een beeldje in de wacht slepen voor beste actrice in bijrol, met haar outfit scoorde ze alles behalve. Haar licht roze jurk van Prada laat bijzonder weinig tot de verbeelding over. De tepels van Hathaway zijn dan ook een eigen leven gaan leiden en hebben sinds vannacht een eigen Twitteraccount.

Helena Bonham Carter heeft altijd al een eclectische en duistere stijl gehad en staat niet meteen bekend als goed geklede actrice. Maar het lijkt alsof ze deze jurk, ontworpen door Vivienne Westwood, heeft meegenomen van de set van een van de Harry Potter-films.

Leuk dat Rachel Mwanza, van de film "War witch", trouw blijft aan haar stijl en persoonlijkheid maar deze jurk is toch iets te schreeuwerig en niet echt gepast voor een event als de Oscars. De Congolese actrice is nog maar zestien jaar dus kunnen we haar deze inschattingsfout wel vergeven.

In de categorie schreeuwerig past ook het felle fuchsia kleed van de Chinese Fan Bingbing van de ontwerpers Keren Craig en Georgina Chapman. Een beetje kleur op de rode loper is altijd welkom maar dit is op verschillende vlakken "te": te roze, te theatraal en te overweldigend.

Sally Field mag dan al wel 66 zijn, dat betekent niet dat ze zich niet wat hipper mag kleden. De rode jurk van Valentino is ouderwets, zeker met de kanten afwerkingen.

 

Brandi Glanville heeft de jurk zelf ontworpen en dat had ze misschien beter niet gedaan. Het voormalige model wou net iets te graag laten zien dat ze nog niet afgeschreven is op haar veertigste. Het mocht voor ons toch een maatje groter gemaakt zijn.

Als het zwart was geweest, kwam Amy Adams misschien wel weg met deze jurk ontworpen door Oscar De La Renta. Maar dit licht grauwgrijs is veel te somber. Het lijkt wel alsof haar witte prinsessenjurk met het verkeerde product in de was gestoken is.

Jane Fonda (75) mag best trots zijn op haar figuur en dat komt goed tot uiting in haar Oscar-outfit van Versace. Maar waarom dat absoluut kanariegeel moet zijn, is een raadsel.

Halle Berry is bekend voor haar sexy en classy stijl maar vannacht verscheen ze op de rode loper in een jurk van Versace als een kruising tussen een Vegas showgirl en een Star Trek-uniform. En die combinatie is op geen enkel vlak een goede keuze.

Vorig jaar deed Melissa Mccarthy het veel beter op de rode loper van de Oscars. Dit jaar koos ze jammer genoeg voor een David Meister design. De stof en de doffe kleur konden niet slechter gekozen zijn. Het resultaat was slordig en niet flatterend.