"Harlem Shake" komt Egyptische studenten duur te staan

De Egyptische politie heeft 4 studenten opgepakt, omdat ze zich in hun ondergoed lieten gaan op "Harlem Shake". Naar verluidt choqueerden de jongeren op die manier omstaanders.

De "Harlem Shake" is een nieuwe internetsensatie. Net als bij "Gangnam style" hoort bij de aanstekelijke muziek een dansje dat mensen inspireert om hun eigen versie van de "Harlem shake" op het internet te gooien. En zo is de virale trein vertrokken.

Vier Egyptische studenten wilden hun eigen bijdrage leveren aan de internetsensatie, maar dat zou tijdens de opname van hun filmpje bij verschillende omstaanders in het verkeerde keelgat geschoten zijn. Het viertal werd aangevallen en is uiteindelijk opgepakt wegens "schandalig gedrag".

Intussen hebben de vier studenten al steun gekregen van landgenoten die hun filmpje wel konden afwerken. In deze versie (zie onder) laten enkele Egyptenaren zich gaan in de buurt van de piramides van Gizeh.