"Zeurende presentator" lokt 40 miljoen kijkers

De 85e editie van de Academy Awards heeft in de VS 40,3 miljoen kijkers gelokt. Dat is volgens televisiezender ABC het grootste aantal kijkers van de voorbije drie jaar.

De Amerikaanse televisiezender ABC meldt dat de uitzending van het gala met presentator Seth MacFarlane een succes was. De show lokte 40,3 miljoen kijkers. Vorig jaar keken 39,3 miljoen Amerikanen naar de show onder leiding van Billy Crystal. In 2011 waren er 37,6 miljoen kijkers voor de Oscars.

De reacties op het debuut van MacFalane waren gemengd. In Rolling Stone werd hij omschreven als een "zeurende debutant" en de krant The New Yorker vond de show een afknapper. "De awardceremonie was een ellenlange opeenvolging van ruwe seksistische grappen", schreef de krant.

De Acteurs Russel Crowe en Steve Martin vonden MacFarlane bijzonder goed gecast als Oscarhost. Crowe vond MacFarlane "fantastisch" en Martin had het over een "wonderbaarlijke presentatie".

MacFarlane zelf liet via Twitter alvast weten dat hij de Oscars nooit meer zal presenteren.