ABVV keert terug naar sociaal overleg

De socialistische vakbond ABVV neemt morgen deel aan het overleg van de sociale partners en de regering. Dat laat de vakbond in een mededeling weten. Intussen werkt de bond ook aan een actieplan, dat indien nodig geactiveerd zal worden.

De socialistische bond had enige weken geleden het sociaal overleg verlaten uit protest tegen het uitblijven van een aantal beslissingen van de regering over het verhogen van de laagste uitkeringen.

De regering heeft die knopen intussen doorgehakt en het ABVV zegt nu dat het geen spel van de lege stoel wil spelen en dus opnieuw zal deelnemen aan de komende onderhandelingen.

Toch hebben we niet alle antwoorden en noodzakelijke verduidelijkingen gekregen op de vragen die we gesteld hebben, zegt de bond, die zich onder meer ongerust maakt over de toekomst van de automatische loonindexering.

Het ABVV blijft zich ook verzetten tegen elke vorm van loonbevriezing en eist dat de loononderhandelingen op sectoraal niveau worden gevoerd, zeker in die sectoren die het goed doen.

Daarom werkt de vakbond aan een actieplan dat het in de loop van volgende maand zal voorstellen en indien nodig in gang zal zetten. Alvast op 14 maart mobiliseert de bond zijn leden naar aanleiding van de Europese top.