ACW ziet af van notionele interestaftrek

Het ACW heeft besloten om geen gebruik te maken van de notionele intrestaftrek. Dat heeft de redactie uit goede bron vernomen. De koepel van de christelijke arbeidersbeweging had de afgelopen dagen heel wat kritiek gekregen op de plannen om deze fiscale techniek te gebruiken.
ACW-voorzitter Patrick Develtere

De notionele intrestaftrek is een manier voor bedrijven en organisaties om van een belastingvoordeel te genieten door eigen kapitaal te investeren. In een intern werkdocument van het ACW was geopperd om de notionele intrestaftrek toe te passen en zo een 30-tal banen te redden.

Maar op die denkpiste volgde een storm van kritiek, ook vanuit eigen rangen. Zo vindt de christelijke vakbond ACV dat het ACW beter geen gebruik maakt van de notionele intrestaftrek. Daarmee schaart het ACV zich achter het standpunt van zijn grootste beroepscentrale, de christelijke bediendenbond LBC.

Met de ophef over het al dan niet gebruiken van de notionele interestaftrek, komt het ACW voor de tweede keer in een paar weken in een storm terecht. Eerder werd de organisatie door N-VA beschuldigd van schriftvervalsing en fraude inzake de winstbewijzen van Dexia. Die zaak wordt onderzocht door de Bijzonder Belanstinginspectie BBI.