Bijna half miljoen kijkers voor "Wat als?"

Gisteren ging op 2BE de tweede reeks van het programma "Wat als?" van start. Bijna een half miljoen Vlamingen keken naar het sketchprogramma. Het is daarmee het hoogst scorende eigen 2BE-programma sinds jaren in de doelgroep van kijkers tussen 18 en 44.

Gisteren hebben zo'n 490.000 Vlamingen (live + uitgesteld) naar de eerste aflevering van het tweede seizoen van "Wat als?" gekeken op 2BE. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het gemiddelde cijfer van het eerste seizoen, laat 2BE weten in een persbericht.

De aftrap van het tweede seizoen van "Wat als?" is het hoogst scorende eigen 2BE-programma sinds jaren in de belangrijke doelgroep van kijkers tussen 18 en 44. Het programma behaalde ook het hoogst aantal kijkers sinds de lancering van de nieuwe zendernaam op 29 februari 2008, live sportuitzendingen niet meegerekend.

Tim Van Aelst van productiehuis Shelter is zeer tevreden, maar hij relativeert het belang van cijfers. "We zijn uiteraard zeer blij dat steeds meer kijkers de comedy van "Wat als?" kunnen smaken. Maar cijfers zijn ook maar cijfers en de vele reacties die we krijgen los daarvan zijn voor ons zeker even belangrijke graadmeters."

"Wat als?" is een sketchprogramma met acteurs als Ben Segers, Bruno Vanden Broecke, Charlotte Vandermeersch, Nico Sturm en Ruth Beeckmans. Ook Koen De Graeve speelt dit seizoen mee in de humoristische reeks.