Film over ontvoering Kampusch in wereldpremière

Natascha Kampusch heeft maandagavond de wereldpremière van de film "3096" bijgewoond in Wenen. De film vertelt het verhaal van de ontvoering van de intussen 25-jarige Oostenrijkse, die meer dan acht jaar lang werd vastgehouden door Wolfgang Priklopil.

De Amerikaanse cineaste Sherry Hormann heeft haar film over de ontvoering van Natascha Kampusch van 1998 tot 2006 gebaseerd op de autobiografie van Kampusch. De Oostenrijkse werkte ook mee aan het scenario van de langspeelfilm.

Natascha Kampusch werd in 1998 op tienjarige leeftijd ontvoerd door Wolfgang Priklopil. Na 3.096 dagen wist Kamusch te ontsnappen in 2008. Priklopil pleegde zelfmoord.

Antionia Campbell-Hughes uit Noord-Ierland en de Deense Thure Lindhard vertolken de hoofdrollen. "Ik was diep onder de indruk, maar het was geen leuke film", meldt correspondent Michael De Werd in "De ochtend".

Zes jaar na de ontsnapping van Natascha Kampusch blijft de ontvoeringszaak voor beroering zorgen in Oostenrijk. "Ik heb nooit getwijfeld aan de versie die Kampusch gegeven heeft, maar tot op de dag van vandaag zijn er verschillende journalisten, politici en juristen die daar anders over denken. Sinds vorig jaar is er een nieuwe commissie aan het werk die de zaak onderzoekt", besluit De Werd.

"3096" is in Oostenrijk in wereldpremière gegaan onder de titel "3.096 Tage". Er is nog geen Belgische releasedatum bekend voor de film van Sherry Hormann.