Inbrekers rijden zich vast in de modder

Inbrekers hebben vannacht hun slag proberen slaan in een schoenwinkel in Scherpenheuvel-Zichem, maar hebben de buit moeten achterlaten omdat hun bestelwagen vast zat in de moerassige ondergrond. Voorlopig ontbreekt van de daders elk spoor.

De lokale politie van de zone Demerdal (Diest/Scherpenheuvel-Zichem) werd vannacht gewaarschuwd door het inbraakalarm van de schoenenwinkel. Toen de agenten ter plaatse kwamen, waren de inbrekers al gevlucht, maar ze hadden wel hun bestelwagen achtergelaten.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de dieven de winkel langs de achterzijde waren binnengedrongen en hun bestelwagen hadden volgeladen. Toen ze wilden wegrijden, raakte de bestelwagen echter niet vooruit omdat hij geen grip kreeg op de moerassige ondergrond. De inbrekers moesten het voertuig achterlaten.