Kortrijkse festival Novarock wordt opgedoekt

Het Kortrijkse festival Novarock wordt opgedoekt. Dat meldt de vzw Novarock op haar website. De vzw heeft beslist zich als vereniging te ontbinden, waardoor het festival niet meer georganiseerd kan worden.
Onder meer de band School is Cool gaf vorig jaar nog het beste van zichzelf op Novarock.

"Op maandag 25 februari heeft vzw Novarock beslist zich als vereniging te ontbinden", staat te lezen op de website van het festival. "De Algemene Vergadering nam deze beslissing omdat er geen redenen meer zijn om als vzw verder te werken. De beslissing van ACW Midden en Zuid West-Vlaanderen om noch middelen, noch logistiek ter beschikking te stellen, heeft als gevolg dat het festival niet verder kan georganiseerd worden."

Vorig jaar hoopten de organisatoren nog om het festival Novarock tweejaarlijks te maken. Ook dat zal dus niet meer lukken. "Novarock is een middelgroot festival met gemiddeld 4.000 toeschouwers. Structureel is de basis niet langer aanwezig om deze doelstelling te bereiken. Het blijft de intentie om samen met de vrijwilligers te investeren in projecten die een sociale meerwaarde hebben voor jongeren", klinkt het.

De vrijwilligers van de stuurgroep Novarock denken er wel over na om een nieuw evenement te organiseren, "maar dat kan niet langer onder de koepel van de vzw Novarock."