Michelle Obama is te sexy voor Iran

In een stijlvolle galajurk maakte first lady Michelle Obama bekend dat "Argo" de Oscar voor beste film in de wacht had gesleept. Maar de beelden van dat plechtig moment zagen er in Iran een tikkeltje anders uit dan in de rest van de wereld.

De laag uitgesneden zilveren jurk van de first lady moet te gewaagd zijn geweest voor het Iraanse persagentschap Fars, want op de foto die het op haar website heeft staan, wordt de huid nagenoeg volledig bedekt tot halshoogte. Ook de schouders kregen van de Iraanse redacteurs een zedige bewerking.

Die aanpassing is volgens de Britse krant The Guardian schering en inslag in de Iraanse media. Actrices en andere vrouwelijke hoogwaardigheidsbekleders kunnen zonder een hijab worden afgebeeld, maar dat is het absolute maximum. Alleen voor de blote benen van sportlui geldt er geen enkele restrictie.

Andere Iraanse media zien de overwinning van "Argo" als een provocatie. De film draait helemaal rond het gijzelingsdrama in dat land en dat net die film als winnaar wordt aangeduid vanuit het Witte Huis, zet er kwaad bloed.

lees ook