Nine Inch Nails plant nieuwe wereldtournee

Trent Reznor van Nine Inch Nails heeft aangekondigd dat hij zijn band opnieuw van onder het stof haalt. Vier jaar geleden werkte Reznor met zijn groep de afscheidstournee "Wave goodbye" af.

Nine Inch Nails is een van de bekendste industrial rockbands uit de VS. Trent Reznor richtte zijn groep in 1988 op en verkocht wereldwijd al meer dan 20 miljoen albums. Vier jaar geleden kondigde hij het afscheid van Nine Inch Nails aan.

"Ik werkte met Adrian Belew aan wat muzikale ideeën en dat leidde tot een discussie over wat Nine Inch Nails vandaag zou kunnen zijn. We hebben samen met vrienden Nine Inch Nails heruitgevonden en gaan op tournee", aldus Trent Reznor.

De concertreeks gaat in de zomer van start met een reeks arenaconcerten in de VS. In 2014 volgt een wereldtournee van Nine Inch Nails.