Palestijnen vuren raket af op Israël

In de buurt van de Zuid-Israëlische stad Ashkelon is vanmorgen een raket ingeslagen, afgevuurd vanuit de Gazastrook. Een weg in de buurt van Ashkelon raakte beschadigd, maar er vielen geen slachtoffers.
AP2012
Puinruimen na een vorige raketaanval in de buurt van Ashkelon (foto archief)

De Al Aqsa-brigade, een militante groep binnen de Fatah-beweging van de Palestijnse president Mahmoud Abbas, heeft de verantwoordelijkheid voor de raketaanval opgeëist.

Het gaat om de eerste aanval sinds een wapenstilstand een einde maakte aan de gevechten in november. Toen vuurden de Palestijnen tientallen raketten af naar Israël en bombardeerde het Israëlische leger doelwitten in de Gazastrook. De gevechten kostten aan 175 Palestijnen en zes Israëli's het leven.

De raketaanval van vandaag  heeft waarschijnlijk te maken met de onrust op de Westelijke Jordaanoever. Daar is het de afgelopen dagen tot rellen gekomen nadat een Palestijnse gevangene om het leven kwam in een Israëlische cel. Volgens de Palestijnen is de gevangene doodgeslagen.