Russen tonen Nederlanders verkeerde vlag

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken werd door zijn Russische ambtsgenoot verwelkomd met een verkeerde vlag. In plaats van de Nederlandse vlag hing er in de zaal een Luxemburgse vlag aan de stok.

Minister Timmermans had in Moskou een ontmoeting met zijn collega Lavrov en in de zaal van de persconferentie hing de Luxemburgse vlag. Enkele Nederlandse journalisten hadden de fout snel opgemerkt. "Daar hing iets wat leek op de Nederlandse vlag, maar de blauwe kleur was aan de bleke kant", zegt David Jan Godfroid tegen de NOS.

Hij meldde de fout aan de Nederlandse ambassade, die kennelijk snel handelde. De Luxemburgse vlag (kleine foto) was na de ontmoeting tussen Timmermans en Lavrov immers vervangen door de juiste kleuren van de Nederlandse vlag.

lees ook