Schoonvader Stijn Saelens blijft in cel

De schoonvader van de vermoorde kasteeleigenaar Stijn Saelens, mag de Ieperse gevangenis niet verlaten. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling heeft beslist dat de man langer opgesloten blijft.

Volgens zijn advocaat heeft de beslissing van de kamer van inbeschuldigingstelling te maken met een arrest van het Hof van Cassatie, dat bepaalt dat een nieuwe aanhouding kán als er nieuwe elementen opduiken sinds de laatste vrijlating.

"Sinds de vrijlating is er DNA gevonden van de huurmoordenaar, wat een nieuw element is", legt advocaat Johan Platteau uit. Hij is naar eigen zeggen teleurgesteld. 

De schoonvader werd op 14 februari opnieuw opgesloten, nadat hij op 4 september vorig jaar vrijgelaten werd onder voorwaarden, samen met zijn zoon. De schoonvader van de vermoorde Stijn Saelens zat al eens bijna zeven maanden in de cel. Hij was aangehouden op 16 februari 2012, een dag voor het lijk van Saelens gevonden werd.