Syrische oppositie gaat in op oproep Kerry

De Syrische oppositie gaat in op de vraag van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Johny Kerry om toch aanwezig te zijn bij het overleg over de Syrische kwestie, nu donderdag in Rome.
AP2013

De oppositie komt terug op haar beslissing om weg te blijven van het overleg, om zo de "internationale stilte" aan te klagen. Kerry probeerde gisteren de oppositie toch nog op andere gedachten te brengen en benadrukte dat "we niet alleen samenkomen om te praten, maar ook om samen te kijken wat de volgende stappen kunnen zijn". Blijkbaar heeft dat zijn effect niet gemist.

"Na intern overleg hebben we beslist om toch naar de bijeenkomst te gaan", meldde de oppositieleider Ahmed Moaz-al-Khatib op Facebook, die ook meegeeft dat de belofte van Kerry en de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague (beiden op foto) om "specifieke hulp te geven om het lijden van ons volk te verlichten", daarbij een rol heeft gespeeld.

"Het overleg in Rome zal ons ook de kans geven om de relaties tussen de Syrische oppositie en de internationale gemeenschap weer te evalueren", klinkt het nog.