Tien centrale gasten op Nekka Nacht

De Nekka Nacht, de hoogmis van het Nederlandstalige lied, bestaat twintig jaar en daarom zijn er dit jaar tien centrale gasten. De Nekka Nacht vindt plaats op vrijdag 19 april in het Sportpaleis.

De tien centrale gasten zijn Bart Peeters, Kommil Foo, Stef Bos, Frank Boeijen, Yevgueni, Zjef Vanuytsel, Thé Lau, Johan Verminnen, Kadril en Raymond van het Groenewoud. Zij nemen ook elk nieuw talent onder hun vleugels, onder wie Mira, Jelle Cleymans en Hannelore Bedert.

Volgens de organisator, Koen Huyghebaert, heeft Nekka het muzieklandschap toch wat veranderd de voorbije twintig jaar. "Het Nederlandstalige lied heeft altijd al geleefd bij de mensen maar het is een tijdje weggeweest", zegt Huyghebaert. "Media gaven er minder aandacht aan, organisatoren vonden het minder belangrijk en een aantal artiesten waren uitgezongen. Wij hebben dat in die twintig jaar terug nieuw leven kunnen inblazen. Op de radio hoor je tegenwoordig heel wat goede muziek en veel jonge artiesten zijn er terug mee bezig. Dat is het leukste wat we bereikt hebben."

De Nekka Nacht vindt plaats op vrijdag 19 april in het Antwerpse Sportpaleis.