Twee geweldenaars Eindhoven voorlopig vrij

De twee verdachten uit België die zich ruim een maand geleden bij de Nederlandse politie hadden gemeld voor de zware mishandeling van een jongeman in Eindhoven, komen vrij. De jongens van 15 en 17 jaar zaten sindsdien in een Nederlandse cel.

De twee komen nu vrij, maar onder strenge voorwaarden. Ze mogen bijvoorbeeld niet in Eindhoven komen, krijgen huisarrest en mogen geen contact hebben met de medeverdachten.

Vijf andere verdachten die zich bij de Belgische politie hadden gemeld, wachten op een definitieve beslissing van de rechter over hun uitlevering. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft de zaak vanmorgen uitgesteld tot 26 maart.

De verdachten hadden begin vorige maand in Eindhoven een jongeman in elkaar geslagen en getrapt. Alles werd gefilmd door bewakingscamera's en de beelden leidden tot heel wat heisa toen ze op het internet verspreid raakten.