Twitteraccount fotoservice AFP tijdlang gehackt

Het Twitteraccount van de fotodienst van het Franse persagentschap AFP is vandaag een tijdlang gehackt. Dat laat AFP zelf weten op de microblogsite. Het Twitteraccount @AFPphoto is tijdelijk offline gehaald.

Het Twitteraccount @AFPphoto van het Franse persagentschap AFP was vanaf 17.45 in de handen van hackers. Gedurende een uur  waren de foto's en mededelingen die via het account verspreid werden, niet afkomstig van het persagentschap.

Het Twitteraccount is intussen door AFP zelf offline gehaald. "We doen er alles aan om het account zo snel mogelijk weer normaal te laten functioneren", aldus AFP in een persmededeling.

De meeste foto's die door @AFPphoto verspreid werden nadat de site gehackt was, hadden te maken met het conflict in Syrië.