600 kersenboompjes vernield bij teler

Bij een fruitteler uit Kortenbos bij Sint-Truiden hebben onbekenden zeshonderd van de achthonderd kersenbomen op zijn veld in Alken doorgeknipt. De benadeelde teler heeft aangifte gedaan bij de politie. De vernielingen zijn waarschijnlijk in het weekend aangericht.

"Onze zoon passeerde met de tractor en zag dat de bomen overgeknipt waren. De boompjes moeten vervangen worden door ander plantsoen. Zo'n boompje kost 10 tot 11 euro per stuk en daar komen nog de kosten bij van het heraanplanten", zegt de benadeelde teelster.

"Het was nog twee jaar wachten, vooraleer de boompjes kersen zouden opbrengen. De doorgeknipte bomen kunnen we nog elders planten en afwachten wat er van komt, maar dan is het zes jaar wachten vooraleer er kersen aan zullen hangen. We hebben geen idee wie hier achter zou kunnen zitten", zo zei ze nog.