"Antwerpse parket onder curatele plaatsen"

Kamerlid Stefaan Van Hecke (Groen) vraagt dat minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) crisismaatregelen treft om de werking van het Antwerpse parket te verzekeren. Hij heeft het over een "open oorlog" bij het parket die helemaal uit de hand loopt.

"Het parket wordt helemaal afgeleid van zijn hoofdtaak: misdaaddossiers behandelen", vindt Van Hecke. "De minister moet crisismaatregelen nemen en het Antwerpse parket onder curatele plaatsen. De betrokkenen zetten best zelf een stap opzij. Dit is in het belang van de werking van en het vertrouwen in Justitie."

Zowel het dossier over de dood van Jonathan Jacob in Mortsel als het dossier over de diamantfraude moet worden weggetrokken uit Antwerpen, vindt hij. "Deze dossiers kunnen niet meer op een geloofwaardige manier worden onderzocht en afgerond."

Groen wil aan de Hoge Raad van Justitie een grondige audit over het parket in Antwerpen vragen.