Bom uit WOI bij kerncentrale in Tihange

Op de terreinen van de kerncentrale van Tihange, in de buurt van Hoei, hebben werkmannen vanmiddag een bom ontdekt toen ze een gracht aan het graven waren. Dat meldt de website van de krant L'Avenir. De bom is inmiddels onschadelijk gemaakt en alle gevaar is geweken.

Dovo, de ontmijningsdienst van het leger, kwam ter plaatse om het tuig onschadelijk te maken. Het bleek te gaan om een Duitse granaat uit de Eerste Wereldoorlog. Die is gecontroleerd tot ontploffing gebracht in de buurt van de centrale.

Volgens Electrabel, de exploitant van de centrale, is het tuig aangetroffen in de buurt van een administratief gebouw op de terreinen van de centrale. Het personeel dat daar aan het werk was, heeft het gebouw verlaten. 

Intussen is alle gevaar geweken.