Camping Fauwater sluit noodgedwongen de deuren

Camping Fauwater in Kasterlee sluit vandaag noodgedwongen de deuren. Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) heeft de uitbatingsvergunning van de camping ingetrokken nadat bij een grote controleactie was gebleken dat de veiligheid niet in orde is.

Na de grootschalige controleactie eind vorig jaar moest de camping op bevel van de burgemeester ook al enkele dagen de deuren sluiten, omdat er onder meer problemen waren met de brandveiligheid en de elektriciteits- en gastoevoer.

Intussen is er nog steeds geen attest dat de brandveiligheid in orde is, zodat nu dus de uitbatingsvergunning is ingetrokken. Onterecht, zeggen de campinguitbaters, volgens hen hadden ze nog tot 2014 de tijd om te voldoen aan de strengere brandveiligheidsnormen.

De uitbaters gaan dan ook in beroep tegen de beslissing, maar tegelijkertijd zullen ze ook een nieuwe vergunning aanvragen. De laatste gasten van de camping zouden vorige week al vertrokken zijn.