Concerten fleuren Belgische stations op

Onder de noemer "Lotto vibes" zullen in de loop van het jaar in verschillende Belgische stations miniconcerten plaatsvinden van jonge beloftevolle artiesten. Dat heeft de NMBS bekendgemaakt. De groep Kodaline beet vandaag de spits af.

Dit jaar zullen in totaal 10 miniconcerten plaatsvinden in Belgische stations. "De concertenreeks illustreert dat het station integraal deel uitmaakt van het sociale leven in een stad en dat er altijd wel iets te beleven valt", zegt Leen Uyterhoeven, de woordvoerster van NMBS-Holding.

De Ierse groep Kodaline beet vandaag de spits af in het station van Brussel Centraal. Later dit jaar zullen nog 9 andere miniconcerten volgen. De stations van Antwerpen-Centraal, Gent-Sint-Pieters en Luik staan al zeker op het programma.

"Lotto Vibes" is een initiatief van Sony Music Belgium en de Nationale Loterij, met de steun van NMBS-Holding. Muziekliefhebbers die de concerten niet kunnen bijwonen, kunnen ze achteraf wel bekijken op YouTube.