Eerste Vlaamse reeks op National Geographic

De wetenschappelijke zender National Geographic Channel heeft in Antwerpen de documentairereeks "Behind the science" voorgesteld. De reeks van vijf afleveringen is de eerste Vlaamse documentairereeks van de zender.

In "Behind the science" komen vijf wetenschappelijke onderzoeksthema's van de Universiteit Antwerpen aan bod. National Geographic Channel is al sinds 1998 actief in Nederland. Op 21 maart start de eerste reeks waarin vijf wetenschappelijke onderzoeksthema's van Vlaamse bodem aan bod komen.

"Wetenschappers krijgen wel eens het verwijt in een ivoren toren te leven. Daar doen we alvast niet aan mee. Met de reportages willen we jongeren warm maken voor wetenschap", meldt Alain Verschoren (foto) van UA. Het programma wordt vanaf donderdag 21 maart uitgezonden op National Geographic Channel.

De presentatie van de documentaire serie is in handen van Bart Peeters. Over de kostprijs van de productie werden geen details gegeven.