Ford Genk vraagt nu overheidsbemiddeling

De directie van de autofabriek Ford in Genk heeft de overheid gevraagd om een bemiddelaar aan te stellen. Die moet een oplossing uitwerken voor een sociaal plan dat de sluiting van de fabriek moet begeleiden.

De situatie bij Ford Genk zit muurvast, omdat de vakbonden zich niet kunnen vinden in de voorgestelde ontslagvergoedingen. Daarom heeft de lokale directie van Ford in Genk nu gevraagd dat de overheid tussenbeide komt via een bemiddelaar.

Die moet dan de onderhandelingen tussen de directie en de vakbonden over een sociaal plan voor de begeleiding van de sluiting op gang te trekken. 

Gisteren liet de directie verstaan dat het plan om de fabriek nog twee jaar lang open te houden, op de helling dreigt te staan. Door de voortdurende werkonderbrekingen verliezen de klanten hun vertrouwen in de modellen die in Genk geproduceerd worden.