Haai bijt zwemmer dood in Nieuw-Zeeland

Voor de kust van Auckland, in Nieuw-Zeeland, is een man omgekomen nadat hij was aangevallen door een haai. De politie heeft nog schoten afgevuurd op de haai, maar of het dier gedood werd, is niet duidelijk.
AP2013
Muriwai Beach, waar de aanval gebeurde, vanuit de lucht.

De 47-jarige man was gaan zwemmen aan Muriwai Beach, ten westen van Auckland, toen hij werd aangevallen door een haai. Enkele agenten kwamen de man nog te hulp in een bootje. Ze vuurden schoten af op de haai, maar of die daarbij geraakt werd, is niet duidelijk.

Voor de man kwam de hulp te laat. De politie kon enkel nog zijn levenloze lichaam uit het water halen. Het strand, waar zo'n 200 badgasten aanwezig waren, werd vervolgens afgesloten voor het publiek. Ook de komende dagen zal dat nog het geval zijn.

De laatste dodelijke haaienaanval in Nieuw-Zeeland dateert van 2009. Daarvoor was het van 1976 geleden. In totaal zijn er 14 gevallen geregistreerd sinds 1837, toen men begon met het bijhouden van gegevens over aanvallen van haaien. In Australië komt het vaker voor. Daar vielen vorig jaar 3 doden door haaien.

AP2013