Overvolle bus verongelukt in Kenia: 35 doden

In het Oost-Afrikaanse land Kenia zijn bij een zwaar busongeval minstens 35 doden en tientallen gewonden gevallen. Een overvolle bus was op weg van de hoofdstad Nairobi naar Garissa, in de Noordelijke Provincie, en ging over de kop vlak bij het stadje Mwingi.

Elf passagiers waren op slag dood, 24 anderen stierven later in het ziekenhuis. Overlevenden van het ongeval zeggen dat de bus 25 passagiers te veel aan boord had: 85 in plaats van 60.

De chauffeur heeft de controle over het stuur verloren in een scherpe bocht. De politie acht het niet onmogelijk dat de man in slaap was gesukkeld; het ongeluk gebeurde vannacht om 3.15 uur. "De buschauffeur raakte lichtgewond, maar is gevlucht", bevestigt een woordvoerder van de politie. De man wordt nu opgespoord.

Kenia is een van de landen met het hoogste aantal verkeersdoden. Het wegennet is in slechte staat, met veel putten in de weg en veel onverharde wegen. Het wagenpark is slecht onderhouden en er wordt vaak roekeloos gereden. Bussen rijden vaak overvol; een manier om extra inkomsten te genereren.