Peter Terrin maakt kans op de Gouden Boekenuil

De Belgische schrijver Peter Terrin maakt kans op de Gouden Boekenuil 2013. Terrin staat samen met vier Nederlandse schrijvers op de shortlist van de literaire onderscheiding. De Gouden Boekenuil wordt uitgereikt op 4 mei en is goed voor een geldprijs van 25.000 euro.

Peter Terrin kan met zijn roman "Post mortem" na de AKO Literatuurprijs ook de Gouden Boekenuil winnen. Aan de Gouden Boekenuil is een geldbedrag van 25.000 euro verbonden. Vorig jaar ging de onderscheiding naar de Nederlandse auteur David Pefko.

De andere genomineerde boeken voor de Gouden Boekenuil zijn "Pier en oceaan" van Oek de Jong, "De man zonder ziekte" van Arnon Grunberg, "Ons kamp" van Marja Vuijsje, het enige non-fictie boek in de lijst, en "Dit zijn de namen" van Tommy Wieringa.

Arnon Grunberg is de bekendste naam op de shortlist van de Gouden Boekenuil 2013. De Nederlandse schrijver won de onderscheiding al twee keer. In 2007 kreeg hij de award voor "Tirza" en in 2002 werd zijn boek "De mensheid zij geprezen" gelauwerd.

Marja Vuijsje is de zus van Robert Vuijsje. Hij won vier jaar geleden de Gouden Boekenuil met "Alleen maar nette mensen".