Schoolslag om auto te beschermen in hagelstorm

Het was eens te meer een mooie dag in de Argentijns badplaats Mar del Planta. Tot een zware hagelstorm daar abrupt een einde aan maakte. Straten veranderden al snel in stromende rivieren en de geparkeerde auto's leken een vogel voor de kat door de dikke hagelbollen. Al gaf niet elke bestuurder zich zomaar gewonnen.

Een Argentijn kon immers vastleggen hoe een landgenoot op een ingenieuze wijze probeerde schade aan de carrosserie te voorkomen. "De man klom op het dak van zijn wagen en hij begon daar spontaan schoolslag te zwemmen", schrijft de maker van het filmpje op YouTube. "Iedereen is een idioot, behalve hij."

Op de filmpjessite wordt de onbekende Argentijn de hemel ingeprezen voor zijn ingenieuze actie. Al lijkt het weinig waarschijnlijk dat iemand van de 554.000 kijkers van plan is om zijn voorbeeld te volgen, als de hemelsluizen zich nogmaals zouden openen.

lees ook