Verwaterde Budweiser de eigen bieren?

In de Verenigde Staten hebben bierdrinkers een reeks processen aangespannen tegen de biergroep AB InBev. Ze verwijten de brouwers dat die water toegevoegd hebben aan hun bieren om kosten te besparen.
A2009

Het gaat de Leuvense biergroep AB InBev niet voor de wind in de Verenigde Staten.Onlangs uitte de Amerikaanse overheid bezwaren omdat de geplande overname van Modelo in Mexico, bekend van de pils Corona, de vrije concurrentie op de markt zou verstoren.

Nu hebben groepen van bierdrinkers in een aantal Amerikaanse staten klachten ingediend tegen AB InBev. Ze verwijten de brouwerijen dat die water toevoegen aan hun bier om zo te besparen op ingrediënten. Het zou gaan om tien merken en daaronder zijn de erg populaire merken Budweiser en Michelob.

De klagers baseren zich op verklaringen van ex-werknemers van een aantal brouwerijen. Die hadden eerder gezegd dat er na de productie van het bier water werd toegevoegd, waardoor het alcoholgehalte gevoelig lager is dan op het etiket vermeld staat. De praktijken zouden begonnen zijn na de overname van de Amerikaanse biergroep Anheuser-Busch door InBev in 2008.

Anheuser-Busch, nu een filiaal van AB InBev, ontkent de praktijken en zegt dat de bieren Budweiser en Michelob nog altijd gebrouwen worden op dezelfde manier als voor de overname.