ZF Wind Power schrapt 135 banen

Bij het bedrijf ZF Wind Power in Lommel en Kontich worden wellicht 135 banen geschrapt. Dat is het gevolg van de overcapaciteit in de sector. ZF Wind Power was vroeger bekend als Hanssens Transmissions.

Het nieuws werd vanochtend bekendgemaakt op een ondernemingsraad. ZF Wind Power spreekt over mogelijk 135 banen, maar dat is vrijwel zeker. Omdat de ontslagprocedure volgens de wet-Renault wordt ingezet, moet het bedrijf alternatieven onderzoeken voor de banen geschrapt worden.

ZF Wind Power maakt tandwielkasten voor windmolens. Volgens de directie kampt die markt tegenwoordig met overcapaciteit en moet er nu gereorganiseerd worden om op lange termijn te profiteren van de groeiperspectieven in de sector.

Het bedrijf was eerder bekend als Hanssens Transmissions, maar werd in 2011 door de Indiase eigenaar Suzlon verkocht aan de Duitse groep ZF Wind Power. Daarop werd de naam veranderd.